RSS Logistiek nieuws

 • Crown vergroot bedieningsgemak heftrucks en veiligheid april 4, 2020
 • Regels vrachtwagenchauffeurs langer versoepeld april 2, 2020
  De regels voor vrachtwagenchauffeurs worden langer verruimd om de aanvoer van de belangrijkste goederen in de coronacrisis zo goed mogelijk te regelen. De zogenoemde rij- en rusttijden blijven zeker tot 1 juni van dit jaar versoepeld, waardoor chauffeurs langere dagen mogen maken en wat minder rust hoeven te nemen.
 • Benelux roept op: maak in coronatijd gebruik van e-cmr april 2, 2020
  In de transport en logistiek wordt nog altijd veel gewerkt met papieren vrachtdocumenten. Die gaan van hand tot hand en daarom zijn er risico’s aan verbonden in relatie tot het coronavirus. Er moet daarom worden overgeschakeld naar contactloze alternatieven. Dat vinden verschillende transportministers uit de Benelux.
 • CAO onderhandelingen opgeschort april 2, 2020
  De CAO onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer zijn opgeschort. Reden is de corona-uitbraak.
 • Coronacrisis: ‘Containeroverslag zakt in en ‘reshoring’ neemt toe’ april 2, 2020
  Haveneconoom Bart Kuipers verwacht dat als gevolg van de coronacrisis veel productie uit China zal terugkeren, vooral naar de randen van Europa. Voor Rotterdam en andere havens betekent dat volgens Kuiopers een einde aan de forse jaarlijkse groei van de containeroverslag.
 • Liquiditeitskrapte en verkeerde kostprijs grootste gevaren transportbedrijven april 2, 2020
  Corona trekt een zware wissel op transportbedrijven en logistieke dienstverleners. Liquiditeitsproblemen en het doorberekenen van verkeerde kostprijzen zijn gevaren die nu op de loer liggen.
 • Picnic: nieuw DC in Apeldoorn en forse uitbreiding bezorgcapaciteit april 2, 2020
  Websuper Picnic opent als gevolg van de coronacrisis sneller dan gepland een nieuw distributiecentrum van 20.000 vierkante meter in Apeldoorn. De online supermarkt wil eind mei begin juni de eerste orders verwerken in dit DC, waar tot voor kort de doe-het-zelf groothandel THR in was gevestigd. Het pand, op bedrijvenpark Ecofactorij, is het grootste van […]
 • Corona: minder retouren – meer waardering voor gratis bezorging april 1, 2020
  Er is in Nederland een heuse retour cultuur. Is dat in deze coronatijd anders? Webshops verlengen op aangeven van Thuiswinkel.org de zicht- en retourtermijn en stellen de uitverkoop uit. Maakt dat consumenten bewuster? Expert Stef de Bont hoopt het van harte. Zouden consumenten tijdens deze crisis dan eindelijk tot het besef komen dat het allemaal […]
 • N-Brabant koopt stikstofruimte in provincies voor bouw Logistiek Park Moerdijk april 1, 2020
  De provincie Noord-Brabant wil de stikstofrechten opkopen van zes boerenbedrijven die gespreid zijn gevestigd over het land. Met de aankoop wil de provincie de komst van het omstreden Logistiek Park Moerdijk mogelijk te maken. De opkoopactie is bij andere provinciebestuurders in het verkeerde keelgat geschoten.
 • Start up belooft crossborder e-commerce te vergemakkelijken april 1, 2020
  Net zo krachtig en flexibel zijn als grote e-commerce partijen Amazon of Zalando. Dat belooft de start up Codept. Het bedrijf heeft met hulp van Beumer een logistiek platform gemaakt dat gegevensuitwisseling tussen dealers en e-fulfilment partijen vergemakkelijkt.