RSS Logistiek nieuws

 • PostNL test ‘grootste transportfiets ooit’ in binnenstad Nijmegen juli 6, 2020
  PostNL is begonnen met een pilot met een nieuwe elektrische transportfiets in het centrum van Nijmegen. De test met de fiets duurt vier maanden. Bij succes wordt de pilot -die deel uitmaakt van de zero-emissie stadslogistiek ambities van PostNL- uitgebreid naar meer steden.
 • Overslag tussen modaliteiten automatiseren: MAN test het juli 6, 2020
  Automatisch lading overslaan tussen diverse modaliteiten. Vrachtwagenfabrikant MAN test samen met andere initiatiefnemers deze optie. Hiervoor is speciaal een hypermoderne, autonome truck ontwikkeld.
 • Vanuit dit distributiecentrum geeft Ceva de internationale ambities van Hema vorm juli 6, 2020
  Het nieuwe distributiecentrum van warenhuisketen Hema in Nieuwegein is officieel in gebruik genomen. Dit dc, waarover logistiek dienstverlener Ceva Logistics de scepter zwaait, speelt een centrale rol bij internationale ambitie van de oer-Hollandse winkelketen.
 • Kloosterboer bouwt geautomatiseerd vrieshuis in Rotterdam juli 6, 2020
  Kloosterboer bouwt een nieuw state-of-the-art volledig automatisch hoogbouwvrieshuis. Het nieuw distributiecentrum komt in Rotterdam.
 • Boze boeren blokkeren distributiecentra juli 6, 2020
  Boze boeren hebben het gemunt op distributiecentra van supermarkten. Diverse dc ’s van bekende grootgrutters zijn geblokkeerd.
 • DSV wil ‘grootste DC van Europa’ bouwen in thuisland Denemarken juli 3, 2020
  Logistiek dienstverlener DSV investeert een recordbedrag van bijna 270 miljoen euro in de bouw van een mega-distributiecentrum op een kavel van in totaal 700.000 vierkante meter. Het pand verrijst in het Deense Horsens (Jutland)
 • Positivisme export stijgt licht juli 3, 2020
  De exportorderpositie van de industrie is in juni iets verbeterd vergeleken met mei. 34 procent van de exporterende producenten beoordeelde in juni de omvang van hun exportorders als klein, tegenover ruim 5 procent die hun orderboek als groot beoordeelde.
 • Huurmarkt logistiek vastgoed krimpt flink dit eerste half jaar juli 2, 2020
  De verhuur van distributiecentra is dit eerste half jaar flink afgenomen. De krimp in verhuurde DC's bedraag maar liefst 17 procent ten opzichte van eerste half jaar in 2019. De krimp valt nog enigszins mee door een forse groei van de foodsector. Desondanks is de logistiek vastgoedmarkt optimistisch over een snel herstel.
 • Koelopslag-gigant Lineage koopt Frigo ‘s-Heerenberg juli 2, 2020
  Lineage Logistics, het grootste koel- en vriesopslagbedrijf ter wereld, heeft opnieuw een Nederlands bedrijf overgenomen. Dit keer is het de vestiging van Frigo in het Gelderse 's-Heerenberg.
 • Amerikaanse speelgoedgigant sluit Europees contract met Bas Logistics juli 2, 2020
  Bas Logistics uit Etten-Leur gaat de warehousing- en distributie-activiteiten verzorgen van speelgoedgigant MGM Entertainment in de Benelux en Zuidwest-Europa. Voor deze grote klant betrekt de logistiek dienstverlener een nieuw distributiecentrum in Roosendaal.