RSS FA rendement

 • Modelbrief schriftelijke oproep november 12, 2019
  De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) regelt een wettelijke oproeptermijn van ten minste 4 dagen. Houdt de werkgever zich daar niet aan, dan hoeft de oproepkracht in principe geen gehoor te geven aan de oproep. De oproep moet schriftelijk of elektronisch plaatsvinden, onder vermelding van de tijdstippen waarop de oproepkracht moet werken. Met deze modelbrief […]
 • Welke speciale arboregels gelden na het bevallingsverlof? november 6, 2019
  Eén van onze werkneemster heeft een dochtertje gekregen. Met welke arboregels moet ik rekening houden als ze na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof weer aan het werk gaat?
 • Handboek Loonheffingen 2019 met register oktober 24, 2019
  In dit handboek vindt u informatie van de Belastingdienst over de loonheffingen in 2019, inclusief de aanpassingen en aanvullingen die de Belastingdienst voor de tweede helft van 2019 heeft gemaakt. Download dit handige naslagwerk nu inclusief bijgewerkt alfabetisch trefwoordenregister! Na het downloaden ontvangt u automatisch een mail als er een nieuwe versie van het Handboek […]
 • Vaste arbeidsomvang aanbieden aan oproepkracht oktober 22, 2019
  De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) schrijft voor dat de werkgever aan een oproepkracht na 12 maanden een vaste arbeidsomvang moet aanbieden die is gebaseerd op zijn gemiddelde uren van het afgelopen jaar. Regelt u dit niet, dan kan de oproepkracht het loon over zijn gemiddelde uren na 12 maanden opeisen. Deze verplichting staat los […]
 • Waarschuwingsbrief slecht functioneren oktober 22, 2019
  Als een medewerker slecht functioneert, gaat u uiteraard het gesprek met hem aan om hem daarop te wijzen. Maar het is verstandig om het besprokene ook schriftelijk te bevestigen. Indien u kiest voor ontslag, moet u namelijk een sluitend dossier hebben. Met deze maatwerkbrief kunt u een waarschuwingsbrief versturen. U kunt kiezen uit een je-versie […]
 • Toestemming vragen voor digitale loonstrook oktober 22, 2019
  Uw onderneming hoeft de salarisstrookjes van werknemers tegenwoordig niet meer op de post te doen. U kunt ze sinds 2010 ook elektronisch verstrekken. Dat zou een flinke efficiëntieslag moeten opleveren. Wél moet u uw werknemers actief toestemming vragen voor het digitaal versturen van hun loonstrook. Deze toestemming kunt u verkrijgen middels deze maatwerkbrief.
 • Verlenging arbeidsovereenkomst bepaalde tijd oktober 22, 2019
  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een bepaalde datum of gebeurtenis. Bijvoorbeeld tot het einde van een specifiek project of de terugkeer van een werkneemster na het bevallingsverlof. U moet een maand van tevoren een melding maken over de actie die u gaat ondernemen: verlengen of beëindigen. Met deze brief kunt u uw werknemer […]
 • Verlenging arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd oktober 21, 2019
  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een bepaalde datum of gebeurtenis. Er zijn verschillende manieren om een arbeidscontract te verlengen. U kunt uw werknemer een nieuw arbeidscontract aanbieden. Hierin kunnen andere arbeidsvoorwaarden worden afgesproken. Ook kunt u kiezen voor een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Met deze maatwerkbrief bevestigd u aan uw werknemer dat het […]
 • Arbeidsovereenkomst opzeggen bij AOW-gerechtigde leeftijd oktober 21, 2019
  Sinds 1 juli 2015 kan de werkgever de arbeidsovereenkomst van de werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, opzeggen zonder dat de werkgever toestemming nodig heeft van UWV of van de kantonrechter. Het arbeidscontract moet dan wel vóór het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd zijn gesloten. Als u het dienstverband met de AOW-gerechtigde werknemer wilt […]
 • BHV instructiebrief personeel oktober 21, 2019
  Bij het inventariseren van bedrijfsrisico’s en het voorbereiden van bedrijfshulpverlening is één van de belangrijke punten: het op de hoogte stellen van het personeel. Door middel van een instructiebrief kunt u hen op de hoogte stellen van onder andere de mogelijke risico’s in het bedrijf en de werkwijze bij noodsituaties. Dit model geeft u een […]

RSS Nu economie

 • 'VS en China steggelen over aankoop van landbouwproducten' november 14, 2019
  De onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die een einde moeten maken aan de handelsoorlog, verlopen moeizaam. Dat stelt The Wall Street Journal woensdag op basis van ingewijden. De partijen kunnen het volgens het dagblad niet eens worden over de aanschaf van landbouwproducten.
  NU.nl
 • Werkloosheid stijgt voor het eerst in meer dan vijf jaar november 14, 2019
  De werkloosheid is in het derde kwartaal van 2019 voor het eerst sinds 5,5 jaar toegenomen. Het aantal werklozen steeg naar 319.000 mensen. Dat zijn er 14.000 meer dan in het tweede kwartaal, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
  NU.nl
 • Verschil tussen dure en goedkope zorgverzekering was 'nog nooit zo groot' november 14, 2019
  Sommige zorgverzekeraars verrasten met een kleine daling van de zorgpremie voor volgend jaar, maar ook veel verzekeraars hebben de premie juist omhooggegooid. Samen met de halvering van de maximale collectiviteitskorting betekent dit voor veel verzekerden een premiestijging.
  Wilbert Zuil
 • 'Pensioenverlagingen 2020 zijn voor meeste fondsen van de baan' november 14, 2019
  De verlaging van pensioenen voor volgend jaar is voor de meeste fondsen afgewend, melden onder meer NOS en RTL woensdag op basis van ingewijden. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zou een verlaging van de eisen voor pensioenfondsen voorbereiden, zodat zij niet of minder hoeven te korten.
  NU.nl
 • Aandeel Disney schiet omhoog na positieve lanceringscijfers streamingdienst november 13, 2019
  Het aandeel van The Walt Disney Company is op de Amerikaanse beurs woensdag omhooggeschoten nadat bekend werd dat de nieuwe streamingdienst binnen één dag meer dan tien miljoen abonnees heeft binnengehaald. Dat was fors meer dan dat analisten hadden voorspeld.
  NU.nl/Reuters
 • Ferrari presenteert nieuwe sportwagen Roma november 13, 2019
  Ferrari heeft met de Roma een nieuwe sportwagen onthuld. Hoewel het model meer dan 600 pk heeft, wordt de auto vermoedelijk niet als pure sportwagen in de markt gezet.
  AutoWeek.nl
 • Veel ouderen onder bijstandsniveau door mislopen AOW-aanvulling november 13, 2019
  Tussen de 48 en 56 procent van de ouderen met recht op een AOW-aanvulling loopt die mis. Daardoor leven ze onder het bijstandsniveau. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer woensdag in het rapport Ouderdomsregelingen ontleed. Het gaat om zo'n 34.000 tot 51.000 huishoudens.
  NU.nl
 • 'Google biedt vanaf 2020 betaalrekeningen aan onder de naam Cache' november 13, 2019
  Google gaat in 2020 beginnen met het aanbieden van betaalrekeningen, stelt een ingewijde woensdag. Het project moet Cache gaan heten. Het zou gaan om een samenwerking met de grote Amerikaanse bank Citigroup en een kredietunie die Stanford University verbonden is.
  NU.nl/Reuters
 • Kalverstraat in top twintig van winkelstraten met hoogste huur wereldwijd november 13, 2019
  De Amsterdamse Kalverstraat is één plek gezakt op de ranglijst met de winkelstraten met de hoogste huur wereldwijd. De straat staat nu op de zeventiende plaats. Causeway Bay in Hongkong is in 2019 opnieuw de winkelstraat met de hoogste huur ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse Main Streets Across the World-rapport van vastgoedadviseur Cushman […]
  NU.nl
 • Grondverzetters willen geld zien van kabinet om aangescherpte PFAS-norm november 13, 2019
  Ondernemers bereiden een schadeclaim voor tegen het kabinet vanwege de problemen rondom de aangescherpte PFAS-norm, maakt werkgeversorganisatie VNO-NCW woensdag bekend na een crisisberaad. Door de PFAS-problemen konden grondverzetters een tijdlang niet werken, waardoor ze nu geld willen zien.
  NU.nl

RSS Beleggers nieuws

 • Beursblik: Berenberg zet Boskalis op kooplijst november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Berenberg is begonnen met het volgen van Boskalis met een koopaanbeveling en een koersdoel van 28,00 euro. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de zakenbank.
 • NN Group overtreft winstverwachting november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)NN Group heeft in het derde kwartaal de winst minder sterk zien dalen dan verwacht, dankzij goede resultaten bij de schadeverzekeraar en waardestijgingen van rentederivaten en beleggingen. Dit maakte de verzekeraar donderdag bekend.
 • Walt Disney scoort met Disney+ november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Walt Disney heeft met Disney+ inmiddels 10 miljoen abonnees binnengehaald. Dit maakte het Amerikaanse entertainmentconcern woensdag bekend.
 • SBM Offshore verhoogt outlook na omzetgroei november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)SBM Offshore heeft in de eerste negen maanden van 2019 de omzet zien stijgen en verhoogde de outlook voor het hele jaar. Dit maakte de oliedienstverlener donderdag voorbeurs bekend.
 • AFM onderzoekt mogelijke voorkennis bij bod VolkerWessels - media november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financile Markten doet onderzoek naar handel met voorkennis in het aandeel van bouwbedrijf VolkerWessels. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdag na melding van de toezichthouder aan de krant.
 • Europese beurzen openen hoger november 14, 2019
  IG Markets voorziet een openingswinst van 10 punten voor de Duitse DAX, een plus van 2 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 3 punten voor de Britse FTSE 100.
 • Japanse economie groeit beduidend minder hard november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)De Japanse economie is in het derde kwartaal minder hard dan voorzien gegroeid. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.
 • Productie Chinese industrie groeit minder hard november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrile productie is in oktober in een lager tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.
 • Groeitempo Chinese detailhandelsverkopen vertraagt november 14, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)De detailhandelsverkopen in China zijn in oktober in een lager tempo gegroeid. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.
 • Update: Amerika en China steggelen over agrarische producten november 13, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)De Verenigde Staten en China steggelen in hun handelsbesprekingen over het bedrag aan agrarische producten dat laatstgenoemde zal importeren vanuit Amerika. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van ingewijden.

RSS Koers feed

 • AEX november 13, 2019
  Laatste koers597,56Hoogste dagkoers (delayed)598,40Verschil0,00Laagste dagkoers (delayed)594,92Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)599,03Open597,36Laagste jaarkoers (delayed)476,03Slot/vorige handelsdag597,56Volume0Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag0
 • UNILEVER november 13, 2019
  Laatste koers54,150Hoogste dagkoers (delayed)54,330Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)53,890Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)57,560Open54,000Laagste jaarkoers (delayed)46,000Slot/vorige handelsdag54,150Volume2.959.656Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag2.959.656
 • Royal Dutch Shell A november 13, 2019
  Laatste koers27,305Hoogste dagkoers (delayed)27,365Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)27,080Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)29,115Open27,260Laagste jaarkoers (delayed)24,830Slot/vorige handelsdag27,305Volume5.883.253Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag5.883.253
 • Takeaway.com november 13, 2019
  Laatste koers77,800Hoogste dagkoers (delayed)78,350Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)74,500Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)86,850Open75,050Laagste jaarkoers (delayed)43,100Slot/vorige handelsdag77,800Volume445.818Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag445.818
 • UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD november 13, 2019
  Laatste koers143,050Hoogste dagkoers (delayed)144,200Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)142,100Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)161,020Open143,350Laagste jaarkoers (delayed)117,500Slot/vorige handelsdag143,050Volume471.049Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag471.049
 • ASML november 13, 2019
  Laatste koers244,400Hoogste dagkoers (delayed)244,400Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)241,900Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)246,500Open243,000Laagste jaarkoers (delayed)130,880Slot/vorige handelsdag244,400Volume737.990Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag737.990
 • Wolters Kluwer november 13, 2019
  Laatste koers64,360Hoogste dagkoers (delayed)64,860Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)64,200Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)67,200Open64,340Laagste jaarkoers (delayed)50,260Slot/vorige handelsdag64,360Volume597.721Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag597.721
 • ASR Nederland november 13, 2019
  Laatste koers33,880Hoogste dagkoers (delayed)34,430Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)33,610Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)41,200Open34,350Laagste jaarkoers (delayed)30,300Slot/vorige handelsdag33,880Volume485.449Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag485.449
 • RELX november 13, 2019
  Laatste koers21,660Hoogste dagkoers (delayed)21,750Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)21,610Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)22,140Open21,670Laagste jaarkoers (delayed)17,470Slot/vorige handelsdag21,660Volume879.437Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag879.437
 • NN Group november 13, 2019
  Laatste koers35,220Hoogste dagkoers (delayed)35,610Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)34,970Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)39,100Open35,470Laagste jaarkoers (delayed)29,700Slot/vorige handelsdag35,220Volume1.207.777Laatste notering13 novVolume vorige handelsdag1.207.777

RSS Financiu00eble desk

 • Urenregistratie voor personeel, hoe regel je dat het best? november 12, 2019
  Urenregistratie binnen ondernemingen wordt steeds belangrijker, dat past volledig binnen het beeld van thuis- en flexwerken, factureren en verlonen op basis van gewerkte uren. Waar moet je eigenlijk op letten als je binnen je eigen onderneming ook een betrouwbare urenregistratie wilt voeren?
 • Groeien zonder dalende cashflow november 11, 2019
  Een tekort aan cashflow is de belangrijkste oorzaak van faillissement. Zelfs als de cijfers rooskleurig lijken, is het voor ondernemers een uitdaging om voortdurend geld beschikbaar te hebben. En met name start-ups worstelen hiermee. In dit artikelen bespreken we twee van de grootste uitdagingen voor je cashflow. Snel groeien en afwachtend debiteurenbeheer. Uiteraard delen we […]
 • Betrouwbaar incassobureau nodig? november 3, 2019
  Negatieve incassopraktijken zijn vervelend voor de consument èn voor jou als ondernemer. Met deze checklist kun je eenvoudig(er) een betrouwbaar incassobureau kiezen.
 • Wat zijn de voordelen van online boekhouden? september 16, 2019
  Vroeger puilden de archiefkasten van iedere ondernemer nog uit met bonnen en facturen. Tegenwoordig stappen steeds meer ondernemers over op online boekhouden. Dat mag dan trendy zijn, maar waarom zou jij hiermee beginnen?
 • Waar moet je aan denken als je overstapt van boekhoudprogramma? september 16, 2019
  Veel ondernemers vinden het lastig om hun administratie over te zetten van het ene programma naar het andere. Daarom houden zij het vaak bij het oude boekhoudpakket, zelfs als zij daar niet tevreden mee zijn. Maar wat blijkt? Overstappen van boekhoudprogramma kan eigenlijk gewoon zonder gedoe. Wat vooral belangrijk is, is dat je er de […]
 • Met welke apps kan ik eenvoudig mijn uren bijhouden? augustus 29, 2019
  Ben je ZZP’er, dan profiteer je van belastingvoordeel als je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming werkt. Het is verplicht om deze uren bij te houden in een gedetailleerde urenadministratie die overeenkomt met je agenda.
 • Moet ik halfjaarcijfers opstellen? augustus 29, 2019
  Het opstellen van halfjaarcijfers is niet verplicht, maar geeft waardevol inzicht in je koers en biedt een degelijke voorbereiding voor de jaarrekening die voor veel ondernemingen wèl verplicht is.
 • Vermogen opbouwen als ondernemer, wat zijn de opties? juni 27, 2019
  Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kun je je plannen realiseren. En levert mogelijk ook nog belastingvoordeel op.
 • Veel misvatting bij ondernemers over kredietverzekering? februari 15, 2019
  Je was er nog zo blij mee. Die mooie, nieuwe klant. De eerste opdrachten zijn prima afgehandeld. En nu ligt u er wakker van. Een flinke nota die maar onbetaald blijft. Dat is lastig, want je hebt het geld hard nodig om nieuwe voorraad in te slaan.
 • 4 Tips om wanbetaling te voorkomen november 21, 2018
  Bedrijven in Nederland betalen hun facturen gemiddeld na 39,9 dagen. Dat is vooruitgang: eind 2017 lag het gemiddelde nog boven de 40 dagen. Kleinere bedrijven die facturen sturen aan grote bedrijven moeten vaak langer wachten op hun geld.