RSS FA rendement

 • Welke speciale arboregels gelden na het bevallingsverlof? november 6, 2019
  Eén van onze werkneemster heeft een dochtertje gekregen. Met welke arboregels moet ik rekening houden als ze na haar zwangerschaps- en bevallingsverlof weer aan het werk gaat?
 • Wat voor uitkering bij mislukte zwangerschap? november 6, 2019
  Als de zwangerschap van een werkneemster niet goed afloopt, komt de werkneemster dan in aanmerking voor een UWV-uitkering? 
 • Handboek Loonheffingen 2019 met register oktober 24, 2019
  In dit handboek vindt u informatie van de Belastingdienst over de loonheffingen in 2019, inclusief de aanpassingen en aanvullingen die de Belastingdienst voor de tweede helft van 2019 heeft gemaakt. Download dit handige naslagwerk nu inclusief bijgewerkt alfabetisch trefwoordenregister! Na het downloaden ontvangt u automatisch een mail als er een nieuwe versie van het Handboek […]
 • Vaste arbeidsomvang aanbieden aan oproepkracht oktober 22, 2019
  De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) schrijft voor dat de werkgever aan een oproepkracht na 12 maanden een vaste arbeidsomvang moet aanbieden die is gebaseerd op zijn gemiddelde uren van het afgelopen jaar. Regelt u dit niet, dan kan de oproepkracht het loon over zijn gemiddelde uren na 12 maanden opeisen. Deze verplichting staat los […]
 • Modelbrief schriftelijke oproep oktober 22, 2019
  De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) regelt een wettelijke oproeptermijn van ten minste 4 dagen. Houdt de werkgever zich daar niet aan, dan hoeft de oproepkracht in principe geen gehoor te geven aan de oproep. De oproep moet schriftelijk of elektronisch plaatsvinden, onder vermelding van de tijdstippen waarop de oproepkracht moet werken. Met deze modelbrief […]
 • Waarschuwingsbrief slecht functioneren oktober 22, 2019
  Als een medewerker slecht functioneert, gaat u uiteraard het gesprek met hem aan om hem daarop te wijzen. Maar het is verstandig om het besprokene ook schriftelijk te bevestigen. Indien u kiest voor ontslag, moet u namelijk een sluitend dossier hebben. Met deze maatwerkbrief kunt u een waarschuwingsbrief versturen. U kunt kiezen uit een je-versie […]
 • Voorbeeldadvies OR oktober 22, 2019
  Een goed OR-advies maakt volkomen duidelijk op welke informatie het is gebaseerd en welke procedure eraan ten grondslag ligt. Zo heeft u een geldig argument om uw advies te herroepen als later bijvoorbeeld blijkt dat uw bestuurder u onvolledig heeft geïnformeerd. Onderstaand advies kunt u eenvoudig aanpassen aan uw specifieke situatie.
 • Toestemming vragen voor digitale loonstrook oktober 22, 2019
  Uw onderneming hoeft de salarisstrookjes van werknemers tegenwoordig niet meer op de post te doen. U kunt ze sinds 2010 ook elektronisch verstrekken. Dat zou een flinke efficiëntieslag moeten opleveren. Wél moet u uw werknemers actief toestemming vragen voor het digitaal versturen van hun loonstrook. Deze toestemming kunt u verkrijgen middels deze maatwerkbrief.
 • Verlenging arbeidsovereenkomst bepaalde tijd oktober 22, 2019
  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een bepaalde datum of gebeurtenis. Bijvoorbeeld tot het einde van een specifiek project of de terugkeer van een werkneemster na het bevallingsverlof. U moet een maand van tevoren een melding maken over de actie die u gaat ondernemen: verlengen of beëindigen. Met deze brief kunt u uw werknemer […]
 • Verlenging arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd oktober 21, 2019
  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een bepaalde datum of gebeurtenis. Er zijn verschillende manieren om een arbeidscontract te verlengen. U kunt uw werknemer een nieuw arbeidscontract aanbieden. Hierin kunnen andere arbeidsvoorwaarden worden afgesproken. Ook kunt u kiezen voor een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Met deze maatwerkbrief bevestigd u aan uw werknemer dat het […]

RSS Nu economie

 • 'Toezichthouder DNB wil meer geld door dure verbouwing' november 12, 2019
  De Nederlandsche Bank (DNB) overweegt de kosten voor financieel toezicht met een kwart te verhogen, meldt Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van een conceptbegroting.
  NU.nl
 • Thuisbezorgd wordt sponsor van EK voetbal 2020 en wil in stadions bezorgen november 12, 2019
  Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Takeaway.com, wordt een van de hoofdsponsoren van het EK voetbal 2020. Op deze manier moeten de verschillende merken, zoals het Duitse Lieferando.de, bekender worden. Als onderdeel van de sponsordeal wil de maaltijdbezorger ook eten in stadions afleveren tijdens de wedstrijden.
  NU.nl
 • 'Vegetarische Slager levert plantaardige burger van Burger King in Europa' november 12, 2019
  De Vegetarische Slager gaat de vegetarische burger van Burger King in Europa leveren, schrijft persbureau AP dinsdag. Het bedrijf maakt ook al de plantaardige burgers van de fastfoodketen Smullers en produceert vleesvervangers voor Mora.
  NU.nl
 • Minister Hoekstra: Volksbank kan nog niet op eigen benen staan november 12, 2019
  De Volksbank kan nog niet opnieuw worden geprivatiseerd, schrijft minister van Financiën Wopke Hoekstra dinsdag in een Kamerbrief. De genationaliseerde bank moet volgens hem eerst de kosten verder omlaag brengen en nieuwe inkomstenbronnen aanboren.
  NU.nl
 • Krapte bij klantenservices: in een jaar ruim tweeduizend vacatures erbij november 12, 2019
  Het aantal vacatures bij klantenservices is in een jaar met meer dan tweeduizend gestegen. In het tweede kwartaal van 2018 was er nog vraag naar zo'n zesduizend mensen, terwijl er in dezelfde periode dit jaar vraag naar achtduizend mensen was. Dat meldt het UWV dinsdag.
  NU.nl
 • Rechtbank: Facebook moet nepadvertenties John de Mol tegenhouden november 11, 2019
  Facebook moet nepadvertenties, die de beeltenis en de naam van John de Mol gebruiken, weren van het sociale medium. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. Als Facebook de advertenties niet actief tegengaat, dan kan een dwangsom worden opgelegd die kan oplopen tot 1,1 miljoen euro.
  Wilbert Zuil
 • 'WeWork praat met T-Mobile-CEO over opvolging excentrieke Neumann' november 11, 2019
  Flexkantoorverhuurder WeWork is in gesprek met T-Mobile-topman John Legere om oprichter Adam Neumann op te volgen als CEO, schrijft The Wall Street Journal maandag. De excentrieke Neumann verliet het bedrijf eind vorige maand na een aantal turbulente maanden bij WeWork.
  NU.nl
 • Kopers slaan toe op Singles Day van Alibaba: recordomzet van 35 miljard november 11, 2019
  Singles Day, de dag waarop Chinezen cadeaus kopen voor zichzelf en anderen om te vieren dat ze vrijgezel zijn, heeft webgigant Alibaba maandag een recordbedrag van bijna 268,4 miljard Chinese yuan (ongeveer 35 miljard euro) opgeleverd. Dat maakte het bedrijf bekend bij het Singles Day-feest op het hoofdkantoor van Alibaba.
  NU.nl/Reuters
 • Boeing verwacht 737 MAX per januari weer in de lucht te krijgen november 11, 2019
  De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing denkt het 737 MAX-toestel vanaf januari weer te kunnen gebruiken voor Amerikaanse commerciële vluchten, zegt de vliegtuigmaker maandag in een update over de situatie. Volgende maand begint het bedrijf weer met leveren van het toestel, mits het bedrijf groen licht krijgt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
  NU.nl
 • Chinezen redden British Steel van faillissement, 'duizenden banen gered' november 11, 2019
  Het Britse staalbedrijf British Steel is overgenomen door het staalbedrijf Jingye Group. Het staalconcern uit China betaalt volgens ingewijden zo'n 50 miljoen Britse pond (omgerekend zo'n 58,2 miljoen euro) voor de Britse staalmaker. Onder British Steel valt ook het Alblasserdamse FN Steel.
  NU.nl

RSS Beleggers nieuws

 • Beursblik: UBS zet ArcelorMittal op kooplijst november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor ArcelorMittal verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 13,00 naar 18,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.
 • Nederland haalt 1,4 miljard op november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse staat heeft 1,42 miljard euro opgehaald met de heropening van een tienjaarslening. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van financin dinsdag bekend.
 • Beursblik: meevaller BAM in de maak november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Het verlies op het OpenIJ-project van BAM zal mogelijk lager uitvallen dan verwacht. Dit stelde analist Nico Inberg van IEX dinsdag.
 • Mogelijk kleiner verlies BAM op OpenIJ-project november 12, 2019
  VolkerWessels, de partner van BAM, heeft dinsdag bij de vervoegde kwartaalcijfers aangegeven het verlies op het OpenIJ-project naar verwachting te kunnen terugbrengen.
 • Beursblik: tegenvallende resultaten IMCD november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het derde kwartaal tegenvallend gepresteerd, vooral in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING dinsdag in reactie op de cijfers van het bedrijf.
 • Update: Infineon ziet omzet stijgen november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones) Infineon heeft over het gebroken boekjaar 2019 zijn omzet zien stijgen, terwijl de vrije kasstroom fors daalde. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Duitse chipbedrijf.
 • Cijfers Continental onder druk na miljardenafschrijving november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Continental heeft in het derde kwartaal een stevig verlies geleden als gevolg van een omvangrijke afschrijving, die eerder al werd aangekondigd door de Duitse fabrikant van banden en remsystemen.
 • LOYS vergroot belang in Brunel november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)LOYS Investment heeft een groter belang in Brunel International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 november 2019.
 • Vodafone verhoogt outlook november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Vodafone heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2020 het verlies weten terug te brengen en werd positiever voor heel het jaar. Dit bleek dinsdag uit de halfjaarcijfers van het Britse telecombedrijf.
 • Hunter Douglas verkoopt Gardinia november 12, 2019
  (ABM FN-Dow Jones)Hunter Douglas heeft Gardinia verkocht aan een bedrijfgelieerd aan Reinhard en Sven Heidemann, de sinds lange tijd managers en een partner in Gardinia.

RSS Koers feed

 • AEX november 12, 2019
  Laatste koers597,98Hoogste dagkoers (delayed)598,82Verschil+1,59Laagste dagkoers (delayed)597,55Verschil %+0,27%Hoogste jaarkoers (delayed)597,11Open597,80Laagste jaarkoers (delayed)476,03Slot/vorige handelsdag596,39Volume0Laatste notering10:37Volume vorige handelsdag0
 • Aegon november 12, 2019
  Laatste koers4,237Hoogste dagkoers (delayed)4,243Verschil+0,038Laagste dagkoers (delayed)4,203Verschil %+0,90%Hoogste jaarkoers (delayed)5,556Open4,204Laagste jaarkoers (delayed)3,405Slot/vorige handelsdag4,199Volume943.323Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag10.875.488
 • Royal Dutch Shell A november 12, 2019
  Laatste koers27,235Hoogste dagkoers (delayed)27,350Verschil+0,035Laagste dagkoers (delayed)27,195Verschil %+0,13%Hoogste jaarkoers (delayed)29,115Open27,300Laagste jaarkoers (delayed)24,830Slot/vorige handelsdag27,200Volume679.828Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag7.454.276
 • ArcelorMittal november 12, 2019
  Laatste koers15,710Hoogste dagkoers (delayed)15,828Verschil+0,196Laagste dagkoers (delayed)15,556Verschil %+1,26%Hoogste jaarkoers (delayed)21,770Open15,674Laagste jaarkoers (delayed)11,442Slot/vorige handelsdag15,514Volume1.667.273Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag6.766.249
 • NN Group november 12, 2019
  Laatste koers35,710Hoogste dagkoers (delayed)35,810Verschil+0,330Laagste dagkoers (delayed)35,380Verschil %+0,93%Hoogste jaarkoers (delayed)39,100Open35,430Laagste jaarkoers (delayed)29,700Slot/vorige handelsdag35,380Volume237.046Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag1.098.512
 • IMCD november 12, 2019
  Laatste koers70,200Hoogste dagkoers (delayed)70,250Verschil-1,750Laagste dagkoers (delayed)66,600Verschil %-2,43%Hoogste jaarkoers (delayed)81,900Open69,200Laagste jaarkoers (delayed)54,500Slot/vorige handelsdag71,950Volume225.529Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag207.246
 • ADYEN NV november 12, 2019
  Laatste koers637,000Hoogste dagkoers (delayed)645,400Verschil-5,000Laagste dagkoers (delayed)636,600Verschil %-0,78%Hoogste jaarkoers (delayed)732,200Open645,400Laagste jaarkoers (delayed)411,000Slot/vorige handelsdag642,000Volume8.409Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag55.968
 • Takeaway.com november 12, 2019
  Laatste koers74,400Hoogste dagkoers (delayed)75,650Verschil-0,600Laagste dagkoers (delayed)74,350Verschil %-0,80%Hoogste jaarkoers (delayed)86,850Open75,450Laagste jaarkoers (delayed)43,100Slot/vorige handelsdag75,000Volume55.807Laatste notering10:22Volume vorige handelsdag305.630
 • ING november 12, 2019
  Laatste koers10,808Hoogste dagkoers (delayed)10,848Verschil+0,068Laagste dagkoers (delayed)10,774Verschil %+0,63%Hoogste jaarkoers (delayed)12,052Open10,800Laagste jaarkoers (delayed)8,335Slot/vorige handelsdag10,740Volume2.152.782Laatste notering10:21Volume vorige handelsdag8.866.142
 • ASR Nederland november 12, 2019
  Laatste koers34,770Hoogste dagkoers (delayed)34,950Verschil+0,080Laagste dagkoers (delayed)34,710Verschil %+0,23%Hoogste jaarkoers (delayed)41,200Open34,900Laagste jaarkoers (delayed)30,300Slot/vorige handelsdag34,690Volume30.860Laatste notering10:21Volume vorige handelsdag334.204

RSS Financiu00eble desk

 • Groeien zonder dalende cashflow november 11, 2019
  Een tekort aan cashflow is de belangrijkste oorzaak van faillissement. Zelfs als de cijfers rooskleurig lijken, is het voor ondernemers een uitdaging om voortdurend geld beschikbaar te hebben. En met name start-ups worstelen hiermee. In dit artikelen bespreken we twee van de grootste uitdagingen voor je cashflow. Snel groeien en afwachtend debiteurenbeheer. Uiteraard delen we […]
 • Betrouwbaar incassobureau nodig? november 3, 2019
  Negatieve incassopraktijken zijn vervelend voor de consument èn voor jou als ondernemer. Met deze checklist kun je eenvoudig(er) een betrouwbaar incassobureau kiezen.
 • Wat zijn de voordelen van online boekhouden? september 16, 2019
  Vroeger puilden de archiefkasten van iedere ondernemer nog uit met bonnen en facturen. Tegenwoordig stappen steeds meer ondernemers over op online boekhouden. Dat mag dan trendy zijn, maar waarom zou jij hiermee beginnen?
 • Waar moet je aan denken als je overstapt van boekhoudprogramma? september 16, 2019
  Veel ondernemers vinden het lastig om hun administratie over te zetten van het ene programma naar het andere. Daarom houden zij het vaak bij het oude boekhoudpakket, zelfs als zij daar niet tevreden mee zijn. Maar wat blijkt? Overstappen van boekhoudprogramma kan eigenlijk gewoon zonder gedoe. Wat vooral belangrijk is, is dat je er de […]
 • Met welke apps kan ik eenvoudig mijn uren bijhouden? augustus 29, 2019
  Ben je ZZP’er, dan profiteer je van belastingvoordeel als je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming werkt. Het is verplicht om deze uren bij te houden in een gedetailleerde urenadministratie die overeenkomt met je agenda.
 • Moet ik halfjaarcijfers opstellen? augustus 29, 2019
  Het opstellen van halfjaarcijfers is niet verplicht, maar geeft waardevol inzicht in je koers en biedt een degelijke voorbereiding voor de jaarrekening die voor veel ondernemingen wèl verplicht is.
 • Vermogen opbouwen als ondernemer, wat zijn de opties? juni 27, 2019
  Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kun je je plannen realiseren. En levert mogelijk ook nog belastingvoordeel op.
 • Veel misvatting bij ondernemers over kredietverzekering? februari 15, 2019
  Je was er nog zo blij mee. Die mooie, nieuwe klant. De eerste opdrachten zijn prima afgehandeld. En nu ligt u er wakker van. Een flinke nota die maar onbetaald blijft. Dat is lastig, want je hebt het geld hard nodig om nieuwe voorraad in te slaan.
 • 4 Tips om wanbetaling te voorkomen november 21, 2018
  Bedrijven in Nederland betalen hun facturen gemiddeld na 39,9 dagen. Dat is vooruitgang: eind 2017 lag het gemiddelde nog boven de 40 dagen. Kleinere bedrijven die facturen sturen aan grote bedrijven moeten vaak langer wachten op hun geld.
 • Informer lanceert boekhoudpakket voor het MKB november 16, 2018
  Software-leverancier Informer lanceert een online boekhoudpakket speciaal voor het MKB. InformerOnline MKB brengt de kracht van Informer Account nu naar de cloud. Informer Account werd 25 jaar geleden ontwikkeld en was een van de leidende boekhoudpakketten voor de Mac. Voortbordurend op het succes van InformerOnline ZZP zijn na 3 jaar ontwikkelen de functionaliteiten van het […]