RSS FA rendement

 • Aan welke voorwaarden moet een studiekostenbeding voldoen? januari 14, 2020
  Wij willen graag een studiekostenbeding in een opleidingsovereenkomst van een werknemer opnemen. Aan welke voorwaarden moet zo’n studiekostenbeding in elk geval voldoen? En geldt het beding alleen als de werknemer zelf ontslag neemt?
 • Fiets van de zaak januari 14, 2020
  Werkgevers die werknemers van een fiets van de zaak willen voorzien, hebben daar drie manieren voor: vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. U bent vrij in uw keuze tussen deze opties, eventuele afspraken uit de (collectieve) arbeidsovereenkomst daargelaten. Deze tool geeft u inzicht in de drie mogelijke manieren voor een fiets van de zaak aan […]
 • Overzicht gerichte vrijstellingen januari 13, 2020
  Voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen geldt een gerichte vrijstelling, waardoor er via aanwijzing als eindheffingsloon sprake is van onbelast loon zónder dat dit ten laste gaat van uw vrije ruimte. Deze tool geeft inzicht in de situaties waarin en voorwaarden waaronder zo’n gerichte vrijstelling geldt.
 • Bepaal de vrije ruimte van de werkkostenregeling januari 10, 2020
  Uw organisatie moet bepalen of de vrije ruimte wordt overschreden. Hiervoor moet u allereerst natuurlijk die beschikbare ruimte berekenen. Daarna is het verstandig om het vollopen ervan in de gaten houden, zodat u op het afrekenmoment niet voor verrassingen komt te staan. Om de juiste afrekening voor de WKR te kunnen maken, moet u de […]
 • Vrije ruimte berekenen en toetsen januari 10, 2020
  Voor de berekening en toetsing van de vrije ruimte onder de werkkostenregeling (WKR) bestaan twee methoden. Bij de formele methode wordt de vrije ruimte berekend per aangiftetijdvak van het lopende jaar. De toetsing op overschrijding ervan gebeurt ook per aangiftetijdvak van het lopende jaar. Hierbij vindt er geen verrekening plaats na afloop van het jaar. […]
 • Wat is geen loon voor de WKR? januari 10, 2020
  Uw onderneming kan de werkkostenregeling alleen toepassen voor vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan werknemers die loon vormen. Met deze checklist kunt u nagaan of u te maken heeft met vergoedingen of verstrekkingen die niet als WKR-loon kwalificeren.
 • Addendum verlenging voor onbepaalde tijd januari 9, 2020
  Om de lage WW-premie te mogen toepassen, moeten werkgevers in de salarisadministratie bewijs bewaren dat de werknemer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft, die geen oproepovereenkomst is. Het is dus niet langer voldoende om een tijdelijk contract stilzwijgend te verlengen. Dit bewijs kan bestaan uit een papieren addendum, een bevestiging per e-mail of een digitale […]
 • Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de cao voor uitzendkrachten? januari 7, 2020
  Op 30 december 2019 is de geharmoniseerde cao voor uitzendkrachten 2019-2021 in werking getreden. Wat is het gevolg van de harmonisering en wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
 • Berekening inkomensafhankelijke bijdrage ZVW januari 2, 2020
  Voor de Zorgverzekeringswet (ZVW) is via de loonaangifte een inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd. Die kan voor rekening van uw onderneming komen via de zogeheten werkgeversheffing Zorgverzekeringswet (wat waarschijnlijk is). In sommige gevallen moet echter een bijdrage voor de Zorgverzekeringswet op het nettoloon van de werknemer worden ingehouden. Welke van de twee ook speelt, u zult het […]
 • Wanneer mag loon niet in de vrije ruimte van de werkkostenregeling? januari 2, 2020
  In welke gevallen kan de werkgever er niet voor kiezen om een vergoeding, verstrekking of terbeschikkingstelling onder te brengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling?

RSS Nu economie

 • Davos: wie betaalt dat, ontmoet Greta Trump en hoeveel privéjets landen er? januari 18, 2020
  De elite van de wereld reist dit weekend af naar Davos, Zwitserland voor de vijftigste editie van het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum). Wereldleiders, CEO's, academici en internationale politici komen jaarlijks samen in het skidorp om wereldzaken te bespreken. Het thema dit jaar: klimaatproblematiek. Vijf vragen over de jaarlijkse ontmoeting tussen de groten der […]
  NU.nl
 • IMF-hoofd: Wereldeconomie loopt risico op jarendertigcrisis januari 18, 2020
  De huidige wereldeconomie loopt het risico om terug te vallen in de 'Great Depression' van de jaren dertig, de grootste economische depressie van de jaren dertig. Dat heeft het hoofd van het internationaal monetair fonds (IMF), Kristalina Georgieva, vrijdag gezegd op een bijeenkomst bij het Peterson Institute of International Economics (PIIE) in de Amerikaanse hoofdstad […]
  NU.nl
 • 'Wijkwinkelcentra blijven goed presteren ondanks opkomst online shoppen' januari 18, 2020
  Ondanks de opkomst van online winkelen gaat het goed met wijkwinkelcentra, schrijft vastgoedadviseur Colliers zaterdag in een analyse over wijkwinkelcentra tussen 2004 en 2019. Meer dan 80 procent van de onderzochte centra trekt voldoende klandizie. Bij slechts 34 winkelcentra staan veel winkels langdurig leeg.
  NU.nl
 • Britse minister waarschuwt bedrijven voor andere regels na vertrek uit EU januari 18, 2020
  De Britse minister van Financiën Sajid Javid heeft het Britse bedrijfsleven gewaarschuwd dat de regelgeving binnen het Verenigd Koninkrijk na de Brexit zal afwijken van die van de Europese Unie. Dat deed hij zaterdag in een interview in de Financial Times. Hij benadrukte daarbij dat Britse bedrijven zich zullen moeten aanpassen na het Britse uittreden […]
  NU.nl
 • Toezichthouder onderzoekt klachten over plots versnellende Tesla's januari 18, 2020
  Toezichthouders van The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Transport, onderzoeken klachten over auto's van de elektrische automaker Tesla. Sommige modellen zouden zo nu en dan plotseling versnellen, wat tot ongevallen heeft geleid, schrijven Tesla-eigenaren in een petitie.
  NU.nl/Reuters
 • 'Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAX-toestellen' januari 18, 2020
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond, na twee dodelijke ongevallen met het toestel.
  NU.nl
 • Justin van Dongen (17): 'Had op mijn dertiende eerste bedrijf' januari 18, 2020
  Nederland telt in 2020 meer dan twee miljoen ondernemingen. Nog nooit was dit aantal zo hoog. Ook het aantal jonge ondernemers stijgt gestaag. NU.nl gaat daarom langs bij veelbelovende jongeren met een eigen bedrijf. Deze week: Justin van Dongen (17) ontwikkelt websites en webshops.
  NU.nl/Jesse Taat
 • Ali Niknam (bunq) over dansjes wagen en zelf een bank beginnen januari 18, 2020
  In Andermans Zaken steken Thomas Moerman en Lisa Peters hun neus in de zaken van bekende ondernemers. Met deze week: Ali Niknam (1981). Hij is de oprichter van bunq, een challenger bank die hij midden in de financiële crisis oprichtte en waarmee hij (naar eigen zeggen) de voorloper van de Tikkie bedacht.
  NU.nl
 • Nooit eerder waren de cao-loonstijgingen zo groot januari 17, 2020
  De in december in cao's afgesproken loonstijgingen kwamen gemiddeld uit op 3,1 procent. Volgens werkgeversvereniging AWVN is dat de grootste afgesproken loonstijging ooit.
  NU.nl
 • ACM: KLM en Schiphol houden zich aan de regels januari 17, 2020
  Schiphol heeft niet langer de schijn tegen zich dat de luchthaven naar de pijpen van KLM danst. Tot die conclusie is de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gekomen, zo maakte de toezichthouder vrijdag bekend.
  Eva Schouten

RSS Beleggers nieuws

 • Goldman Sachs verkleint belang in Besi fractioneel januari 18, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)The Goldman Sachs Group heeft een iets kleiner belang in BE Semiconductor Industries gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 januari 2020.
 • Goldman vergroot belang in Takeaway.com januari 18, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft het belang in Takeaway.com weer vergroot. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 januari 2020.
 • Beursblik: Euronext koopkandidaat januari 18, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Euronext is een koopkandidaat. Dit stelde analist Martin Price van Jefferies in een rapport over het beursbedrijf.
 • Manku verkleint belang in Besi januari 18, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)M Manku heeft een kleiner belang in BE Semiconductor Industries gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 januari 2020.
 • Ajax verhuurt Noa Lang januari 18, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) AFC Ajax en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Noa Lang. Dit maakte Ajax zaterdag bekend.
 • Fitch handhaaft AAA-status Duitsland januari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Duitsland gehandhaafd op het hoogste niveau van AAA met een stabiele outlook. Dit meldde de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar vrijdagavond.
 • Beursupdate: AEX op Wall Street januari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn vrijdag vier van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Indexzwaargewichten als ING, Philips en Unilever sloten in het groen.
 • Wall Street scherpt records verder aan januari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Wall Street heeft zijn records vrijdag verder aangescherpt. De SP 500 steeg 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.
 • Nieuw softwareprobleem Boeing 737 MAX januari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Boeing heeft een nieuw softwareprobleem ontdekt bij zijn geplaagde 737 MAX 8 toestel. Dit meldden diverse media vrijdagavond, waaronder The Wall Street Journal.
 • Olieprijs stabiliseert januari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)De olieprijs schommelde vrijdag tussen winst en verlies. Op een settlement van 58,54 dollar werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk nipt 0,02 dollar meer waard.

RSS Koers feed

 • AEX januari 17, 2020
  Laatste koers615,57Hoogste dagkoers (delayed)616,46Verschil+3,51Laagste dagkoers (delayed)613,45Verschil %+0,57%Hoogste jaarkoers (delayed)616,46Open613,95Laagste jaarkoers (delayed)502,83Slot/vorige handelsdag612,06Volume0Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag0
 • UNILEVER januari 17, 2020
  Laatste koers51,070Hoogste dagkoers (delayed)51,190Verschil+0,390Laagste dagkoers (delayed)50,590Verschil %+0,77%Hoogste jaarkoers (delayed)57,770Open50,680Laagste jaarkoers (delayed)45,600Slot/vorige handelsdag50,680Volume4.157.811Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag3.633.920
 • NN Group januari 17, 2020
  Laatste koers32,840Hoogste dagkoers (delayed)32,840Verschil+0,210Laagste dagkoers (delayed)32,570Verschil %+0,64%Hoogste jaarkoers (delayed)39,570Open32,640Laagste jaarkoers (delayed)29,660Slot/vorige handelsdag32,630Volume1.284.221Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag1.811.228
 • Ahold Delhaize januari 17, 2020
  Laatste koers22,565Hoogste dagkoers (delayed)22,580Verschil+0,475Laagste dagkoers (delayed)22,095Verschil %+2,15%Hoogste jaarkoers (delayed)24,495Open22,125Laagste jaarkoers (delayed)19,360Slot/vorige handelsdag22,090Volume2.903.170Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag2.791.558
 • Royal Dutch Shell A januari 17, 2020
  Laatste koers26,410Hoogste dagkoers (delayed)26,545Verschil-0,075Laagste dagkoers (delayed)26,410Verschil %-0,28%Hoogste jaarkoers (delayed)29,395Open26,500Laagste jaarkoers (delayed)24,520Slot/vorige handelsdag26,485Volume6.299.732Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag6.167.060
 • Philips Koninklijke januari 17, 2020
  Laatste koers45,030Hoogste dagkoers (delayed)45,065Verschil+0,440Laagste dagkoers (delayed)44,675Verschil %+0,99%Hoogste jaarkoers (delayed)45,065Open44,700Laagste jaarkoers (delayed)30,970Slot/vorige handelsdag44,590Volume1.999.359Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag1.631.166
 • ASML januari 17, 2020
  Laatste koers270,900Hoogste dagkoers (delayed)272,200Verschil+0,700Laagste dagkoers (delayed)269,300Verschil %+0,26%Hoogste jaarkoers (delayed)274,800Open271,300Laagste jaarkoers (delayed)134,500Slot/vorige handelsdag270,200Volume951.840Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag947.863
 • Vopak januari 17, 2020
  Laatste koers50,180Hoogste dagkoers (delayed)50,260Verschil+0,120Laagste dagkoers (delayed)49,840Verschil %+0,24%Hoogste jaarkoers (delayed)51,960Open50,160Laagste jaarkoers (delayed)36,050Slot/vorige handelsdag50,060Volume192.889Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag268.880
 • ING januari 17, 2020
  Laatste koers10,620Hoogste dagkoers (delayed)10,692Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)10,580Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)12,140Open10,650Laagste jaarkoers (delayed)8,197Slot/vorige handelsdag10,620Volume12.453.610Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag9.518.799
 • AALBERTS NV januari 17, 2020
  Laatste koers40,670Hoogste dagkoers (delayed)40,760Verschil+0,180Laagste dagkoers (delayed)40,400Verschil %+0,44%Hoogste jaarkoers (delayed)41,060Open40,680Laagste jaarkoers (delayed)29,180Slot/vorige handelsdag40,490Volume139.957Laatste notering17 janVolume vorige handelsdag238.914

RSS Financiu00eble desk

 • Nieuwe aftrekposten 2020 november 29, 2019
  Het jaar 2020 staat voor de deur. Een nieuw jaar brengt vaak ook fiscale veranderingen met zich mee, zo ook in 2020. Met welke nieuwe aftrekposten en veranderingen kun je rekening houden?
 • Kan ik kosten van vóór mijn onderneming opvoeren? november 29, 2019
  Je hebt plannen voor het starten van een onderneming, maar vooraf moet er wel het nodige gebeuren. Hier maak je dan ook kosten voor. Zijn jouw plannen bijvoorbeeld wel levensvatbaar? Dit kun je laten uitzoeken. Hoe ga je met deze aanloopkosten om en wat zijn de Belastingdienst vooraftrek regels?
 • Wat zijn de belastingregels voor zzp’ers? november 22, 2019
  Nog een paar weken en het is alweer 2020. Voor zzp’ers gaat er het nodige veranderen. Wat zijn de nieuwe Belastingdienst regels voor zzp'ers en aan welke belastingregels moet je je als zzp'er dus houden?
 • Financiering voor innovatieve start-ups november 21, 2019
  Je hebt een fantastisch en innovatief idee en je wilt dit verder onderzoeken en ontwikkelen. Het ontbreekt je alleen aan kapitaal om dit te doen. Welke financieringsmogelijkheden biedt de overheid jou als start-up? En zijn er subsidies om een nieuw bedrijf te beginnen?
 • Vanaf 2023 komt er een heffing voor vrachtwagens november 21, 2019
  Er komt per 2023 een heffing voor vrachtwagens voor het gebruiken van de openbare weg. Deze heffing wordt gebruikt voor het verlagen van de motorrijtuigenbelasting, maar de kosten zullen de baten overtreffen. Er komt dus een zwaardere financiële druk op transportbedrijven. Wat gaan transportbedrijven ervan merken?
 • Wat is arbeidskorting en wat betekent de verhoging voor mij? november 20, 2019
  De tarieven van de inkomstenbelasting gaan omlaag voor de hogere inkomens, terwijl de arbeidskorting verhoging kent. Maar dat zegt nog niet alles over het effect op jouw besteedbaar inkomen. Hoeveel stijgt de arbeidskorting en wat wordt de situatie in 2020?
 • Waarom krijg ik een nieuw btw-nummer voor mijn eenmanszaak? november 20, 2019
  Als ondernemer met een eenmanszaak heb je in oktober een nieuw btw-identificatienummer gekregen van de Belastingdienst, net als ongeveer 1,3 miljoen anderen. Waarom deze wijziging en wat zijn de gevolgen voor jou?
 • Hoe kan ik een vergrijpboete voorkomen? november 19, 2019
  De Belastingdienst kan je bij opzet of grove schuld een vergrijpboete opleggen. Zelfs het niet voldoen aan een verzoek tot informatie kan een vergrijpboete tot gevolg hebben. Gelden er termijnen voor een vergrijpboete en nog belangrijker; hoe kun je een vergrijpboete voorkomen?
 • Wat is bronbelasting? november 18, 2019
  Bij ontvangst van dividend of rente uit een ander land, kun je te maken krijgen met bronbelasting van de Belastingdienst. Wat houdt het in en wat zijn de gevolgen van het ontvangen van inkomsten uit het buitenland?
 • Wat zijn de gevolgen van het tweeschijvenstelsel? november 15, 2019
  Vanaf 2020 wordt de heffing over het inkomen vereenvoudigd. Het aantal belastingschijven blijft dan beperkt tot twee. Dit biedt voordelen, vooral met een hoog inkomen.