RSS FA rendement

 • Aan welke voorwaarden moet een studiekostenbeding voldoen? januari 14, 2020
  Wij willen graag een studiekostenbeding in een opleidingsovereenkomst van een werknemer opnemen. Aan welke voorwaarden moet zo’n studiekostenbeding in elk geval voldoen? En geldt het beding alleen als de werknemer zelf ontslag neemt?
 • Fiets van de zaak januari 14, 2020
  Werkgevers die werknemers van een fiets van de zaak willen voorzien, hebben daar drie manieren voor: vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. U bent vrij in uw keuze tussen deze opties, eventuele afspraken uit de (collectieve) arbeidsovereenkomst daargelaten. Deze tool geeft u inzicht in de drie mogelijke manieren voor een fiets van de zaak aan […]
 • Overzicht gerichte vrijstellingen januari 13, 2020
  Voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen geldt een gerichte vrijstelling, waardoor er via aanwijzing als eindheffingsloon sprake is van onbelast loon zónder dat dit ten laste gaat van uw vrije ruimte. Deze tool geeft inzicht in de situaties waarin en voorwaarden waaronder zo’n gerichte vrijstelling geldt.
 • Bepaal de vrije ruimte van de werkkostenregeling januari 10, 2020
  Uw organisatie moet bepalen of de vrije ruimte wordt overschreden. Hiervoor moet u allereerst natuurlijk die beschikbare ruimte berekenen. Daarna is het verstandig om het vollopen ervan in de gaten houden, zodat u op het afrekenmoment niet voor verrassingen komt te staan. Om de juiste afrekening voor de WKR te kunnen maken, moet u de […]
 • Wat is geen loon voor de WKR? januari 10, 2020
  Uw onderneming kan de werkkostenregeling alleen toepassen voor vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan werknemers die loon vormen. Met deze checklist kunt u nagaan of u te maken heeft met vergoedingen of verstrekkingen die niet als WKR-loon kwalificeren.
 • Vrije ruimte berekenen en toetsen januari 10, 2020
  Voor de berekening en toetsing van de vrije ruimte onder de werkkostenregeling (WKR) bestaan twee methoden. Bij de formele methode wordt de vrije ruimte berekend per aangiftetijdvak van het lopende jaar. De toetsing op overschrijding ervan gebeurt ook per aangiftetijdvak van het lopende jaar. Hierbij vindt er geen verrekening plaats na afloop van het jaar. […]
 • Addendum verlenging voor onbepaalde tijd januari 9, 2020
  Om de lage WW-premie te mogen toepassen, moeten werkgevers in de salarisadministratie bewijs bewaren dat de werknemer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft, die geen oproepovereenkomst is. Het is dus niet langer voldoende om een tijdelijk contract stilzwijgend te verlengen. Dit bewijs kan bestaan uit een papieren addendum, een bevestiging per e-mail of een digitale […]
 • Lager gebruikelijk loon bij veel lagere winst? januari 6, 2020
  Mag ik mijn gebruikelijk loon van € 75.000 naar beneden bijstellen als de omzet en daarmee ook de winst (het verlies) van mijn bv in een kalenderjaar veel lager is geworden?
 • Wat telt mee voor gebruikelijk loon? januari 6, 2020
  Als dga moet ik rekening houden met het gebruikelijk loon. Wat telt er nu wel en niet mee voor de bepaling van dit loon?
 • Berekening inkomensafhankelijke bijdrage ZVW januari 2, 2020
  Voor de Zorgverzekeringswet (ZVW) is via de loonaangifte een inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd. Die kan voor rekening van uw onderneming komen via de zogeheten werkgeversheffing Zorgverzekeringswet (wat waarschijnlijk is). In sommige gevallen moet echter een bijdrage voor de Zorgverzekeringswet op het nettoloon van de werknemer worden ingehouden. Welke van de twee ook speelt, u zult het […]

RSS Nu economie

 • 'VS oefende druk uit op ASML om levering aan China' januari 17, 2020
  De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, bevestigt dat de Verenigde Staten Nederland onder druk hebben gezet om te voorkomen dat de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML machines zou leveren aan China, meldt Het Financieele Dagblad (FD).
  NU.nl
 • Door hoge prijzen stijgt waarde van landbouwexport naar recordhoogte januari 16, 2020
  De totale exportwaarde van Nederlandse landbouwproducten is vorig jaar naar recordhoogte gestegen. Dat melden Wageningen Economic Research (WUR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van gezamenlijk onderzoek. In totaal ging er voor 94,5 miljard euro aan vlees, groenten en bloemen de grens over. Dit is een stijging van ruim 4,6 […]
  NU.nl
 • Microsoft belooft over tien jaar klimaatpositief te zijn januari 16, 2020
  Microsoft belooft in de komende tien jaar klimaatpositief te worden, schrijft het bedrijf donderdag in een blogpost. Dat houdt in dat Microsoft in 2030 meer koolstofdioxide uit de atmosfeer haalt dan het concern uitstoot.
  NU.nl
 • Volkswagen-topman: We worden het nieuwe Nokia als we niet veranderen januari 16, 2020
  Volkswagen-topman Herbert Diess waarschuwt dat de Duitse automaker het nieuwe Nokia kan worden wanneer het bedrijf niet snel met de tijd meegaat. De Finse telefoonproducent domineerde lang de markt voor mobiele telefoons, maar werd door gebrek aan innovatie na de introductie van smartphones aan alle kanten voorbijgestreefd door concurrenten als Apple en Samsung.
  NU.nl/Reuters
 • AKO-moederbedrijf Audax rondt overname van Bruna af januari 16, 2020
  Boekhandelketen Bruna wordt definitief overgenomen door Audax, het moederbedrijf van winkels als AKO en Marskramer, schrijft Audax donderdag in een persbericht.
  NU.nl
 • 'Netflix pompt extra miljarden in het maken van eigen producties' januari 16, 2020
  Streamingdienst Netflix gaat dit jaar meer geld in eigen content steken dan vorig jaar. Het bedrijf zal in 2020 ongeveer 17 miljard dollar (zo'n 15,7 miljard euro) uitgeven aan eigen producties, ruim 2 miljard dollar meer dan in 2019. Dat blijkt uit een analyse van de Canadese zakenbank BMO Capital Markets waar media als Variety […]
  NU.nl
 • Gaslicht.com: Meer huishoudens wisselden in 2019 van energieleverancier januari 16, 2020
  Meer Nederlandse huishoudens stapten in 2019 over op een andere energieleverancier en kozen daarbij in het grootste deel van de gevallen voor groene energie, blijkt donderdag uit een analyse van vergelijkingssite Gaslicht.com.
  NU.nl
 • Tesla toont in China afbeelding van een nieuw, nog onbekend model januari 16, 2020
  Tesla heeft bij de presentatie van zijn plannen in China in het presentatiedocument een nieuw, nog onbekend model getoond. De auto vertoont gelijkenissen met de nog te introduceren Model Y, maar dan kleiner.
  NU.nl/Reuters
 • Europese autoverkopen op recordhoogte door nieuwe fiscale regelingen januari 16, 2020
  Voor het nieuwe jaar aangekondigde aanpassingen van fiscale regelingen voor personenauto's in Nederland, Frankrijk en Zweden hebben de Europese autoverkopen in de laatste maand van 2019 tot recordhoogte gebracht.
  NU.nl
 • Japanse advocaten van Ghosn stappen op na omstreden vluchtactie januari 16, 2020
  De drie advocaten die de gevluchte oud-Nissan-topman Carlos Ghosn bijstonden in Japan zijn opgestapt, zeggen zij donderdag. De advocaten weigeren een reden voor hun besluit op te geven.
  NU.nl/Reuters

RSS Beleggers nieuws

 • Beursupdate: AEX op Wall Street januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn donderdag 5 van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.
 • Beurzen VS sluiten op recordhoogte januari 16, 2020
  De toonaangevende SP 500 index steeg 0,8 procent tot 3.316,81 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 29.297,64 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 9.357,13 punten.
 • Olieprijs sluit hoger januari 16, 2020
  De februari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,71 dollar hoger, of 1,2 procent, op 58,52 dollar.
 • Nieuwe records op Wall Street januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden met nog krap twee uur handel voor de boeg op record niveaus.
 • Europese beurzen blijven dicht bij huis januari 16, 2020
  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 420,54 punten, de Duitse DAX noteerde vlak op 13.429,43 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 6.039,03 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.612,84 punten.
 • Reggeborgh vergroot belang in VolkerWessels januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft het belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer verder uitgebreid. Dit maakte het bedrijf donderdag nabeurs bekend in een persbericht.
 • Damrak eindigt verdeeld januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag verdeeld, maar vrijwel vlak gesloten, op een dag waarop het sentiment positief bleef, met een hogere slotstand voor de AEX en een lagere koers voor de Midkap.
 • Amerikaanse groothandelsvoorraden gedaald januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in november gedaald. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel donderdag bekend in definitieve cijfers.
 • Beursblik: Goldman Sachs geeft stevig koopadvies voor Prosus januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs gaat Prosus opnieuw volgen met een koopadvies en zet het aandeel ook op zijn favorietenlijst, met een koersdoel van 94,00 euro, wat een opwaarts potentieel biedt van 33 procent. Dat blijkt uit een analistenrapport dat de zakenbank donderdag publiceerde.
 • Hogere opening voor Wall Street in de maak januari 16, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening, terwijl de aandacht verschuift van de ondertekende handelsdeal met China naar de resultaten van het Amerikaanse bedrijfsleven.

RSS Koers feed

 • AEX januari 16, 2020
  Laatste koers612,06Hoogste dagkoers (delayed)614,41Verschil+0,50Laagste dagkoers (delayed)611,36Verschil %+0,08%Hoogste jaarkoers (delayed)615,74Open612,41Laagste jaarkoers (delayed)496,88Slot/vorige handelsdag611,56Volume0Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag0
 • Galapagos januari 16, 2020
  Laatste koers203,200Hoogste dagkoers (delayed)204,000Verschil+8,050Laagste dagkoers (delayed)195,150Verschil %+4,13%Hoogste jaarkoers (delayed)204,000Open195,550Laagste jaarkoers (delayed)78,220Slot/vorige handelsdag195,150Volume827.503Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag480.998
 • UNILEVER januari 16, 2020
  Laatste koers50,680Hoogste dagkoers (delayed)50,840Verschil+0,160Laagste dagkoers (delayed)50,430Verschil %+0,32%Hoogste jaarkoers (delayed)57,770Open50,540Laagste jaarkoers (delayed)45,600Slot/vorige handelsdag50,520Volume3.633.920Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag3.925.997
 • Vopak januari 16, 2020
  Laatste koers50,060Hoogste dagkoers (delayed)50,380Verschil+0,090Laagste dagkoers (delayed)49,800Verschil %+0,18%Hoogste jaarkoers (delayed)51,960Open49,800Laagste jaarkoers (delayed)36,050Slot/vorige handelsdag49,970Volume268.880Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag258.586
 • Philips Koninklijke januari 16, 2020
  Laatste koers44,590Hoogste dagkoers (delayed)44,815Verschil-0,115Laagste dagkoers (delayed)44,555Verschil %-0,26%Hoogste jaarkoers (delayed)45,040Open44,740Laagste jaarkoers (delayed)30,740Slot/vorige handelsdag44,705Volume1.631.166Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag1.830.860
 • ASML januari 16, 2020
  Laatste koers270,200Hoogste dagkoers (delayed)274,050Verschil-1,250Laagste dagkoers (delayed)269,750Verschil %-0,46%Hoogste jaarkoers (delayed)274,800Open273,700Laagste jaarkoers (delayed)134,500Slot/vorige handelsdag271,450Volume947.863Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag943.936
 • ING januari 16, 2020
  Laatste koers10,620Hoogste dagkoers (delayed)10,662Verschil+0,040Laagste dagkoers (delayed)10,488Verschil %+0,38%Hoogste jaarkoers (delayed)12,140Open10,584Laagste jaarkoers (delayed)8,197Slot/vorige handelsdag10,580Volume9.518.799Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag13.623.151
 • ABN AMRO BANK N.V. januari 16, 2020
  Laatste koers16,390Hoogste dagkoers (delayed)16,505Verschil0,000Laagste dagkoers (delayed)16,250Verschil %0,00%Hoogste jaarkoers (delayed)22,980Open16,435Laagste jaarkoers (delayed)14,915Slot/vorige handelsdag16,390Volume2.013.726Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag2.673.247
 • Royal Dutch Shell A januari 16, 2020
  Laatste koers26,485Hoogste dagkoers (delayed)26,730Verschil+0,060Laagste dagkoers (delayed)26,400Verschil %+0,23%Hoogste jaarkoers (delayed)29,395Open26,450Laagste jaarkoers (delayed)24,520Slot/vorige handelsdag26,425Volume6.167.060Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag6.675.259
 • KPN januari 16, 2020
  Laatste koers2,727Hoogste dagkoers (delayed)2,729Verschil+0,043Laagste dagkoers (delayed)2,682Verschil %+1,60%Hoogste jaarkoers (delayed)2,978Open2,684Laagste jaarkoers (delayed)2,363Slot/vorige handelsdag2,684Volume9.358.696Laatste notering16 janVolume vorige handelsdag8.287.380

RSS Financiu00eble desk

 • Nieuwe aftrekposten 2020 november 29, 2019
  Het jaar 2020 staat voor de deur. Een nieuw jaar brengt vaak ook fiscale veranderingen met zich mee, zo ook in 2020. Met welke nieuwe aftrekposten en veranderingen kun je rekening houden?
 • Kan ik kosten van vóór mijn onderneming opvoeren? november 29, 2019
  Je hebt plannen voor het starten van een onderneming, maar vooraf moet er wel het nodige gebeuren. Hier maak je dan ook kosten voor. Zijn jouw plannen bijvoorbeeld wel levensvatbaar? Dit kun je laten uitzoeken. Hoe ga je met deze aanloopkosten om en wat zijn de Belastingdienst vooraftrek regels?
 • Wat zijn de belastingregels voor zzp’ers? november 22, 2019
  Nog een paar weken en het is alweer 2020. Voor zzp’ers gaat er het nodige veranderen. Wat zijn de nieuwe Belastingdienst regels voor zzp'ers en aan welke belastingregels moet je je als zzp'er dus houden?
 • Financiering voor innovatieve start-ups november 21, 2019
  Je hebt een fantastisch en innovatief idee en je wilt dit verder onderzoeken en ontwikkelen. Het ontbreekt je alleen aan kapitaal om dit te doen. Welke financieringsmogelijkheden biedt de overheid jou als start-up? En zijn er subsidies om een nieuw bedrijf te beginnen?
 • Vanaf 2023 komt er een heffing voor vrachtwagens november 21, 2019
  Er komt per 2023 een heffing voor vrachtwagens voor het gebruiken van de openbare weg. Deze heffing wordt gebruikt voor het verlagen van de motorrijtuigenbelasting, maar de kosten zullen de baten overtreffen. Er komt dus een zwaardere financiële druk op transportbedrijven. Wat gaan transportbedrijven ervan merken?
 • Wat is arbeidskorting en wat betekent de verhoging voor mij? november 20, 2019
  De tarieven van de inkomstenbelasting gaan omlaag voor de hogere inkomens, terwijl de arbeidskorting verhoging kent. Maar dat zegt nog niet alles over het effect op jouw besteedbaar inkomen. Hoeveel stijgt de arbeidskorting en wat wordt de situatie in 2020?
 • Waarom krijg ik een nieuw btw-nummer voor mijn eenmanszaak? november 20, 2019
  Als ondernemer met een eenmanszaak heb je in oktober een nieuw btw-identificatienummer gekregen van de Belastingdienst, net als ongeveer 1,3 miljoen anderen. Waarom deze wijziging en wat zijn de gevolgen voor jou?
 • Hoe kan ik een vergrijpboete voorkomen? november 19, 2019
  De Belastingdienst kan je bij opzet of grove schuld een vergrijpboete opleggen. Zelfs het niet voldoen aan een verzoek tot informatie kan een vergrijpboete tot gevolg hebben. Gelden er termijnen voor een vergrijpboete en nog belangrijker; hoe kun je een vergrijpboete voorkomen?
 • Wat is bronbelasting? november 18, 2019
  Bij ontvangst van dividend of rente uit een ander land, kun je te maken krijgen met bronbelasting van de Belastingdienst. Wat houdt het in en wat zijn de gevolgen van het ontvangen van inkomsten uit het buitenland?
 • Wat zijn de gevolgen van het tweeschijvenstelsel? november 15, 2019
  Vanaf 2020 wordt de heffing over het inkomen vereenvoudigd. Het aantal belastingschijven blijft dan beperkt tot twee. Dit biedt voordelen, vooral met een hoog inkomen.