RSS Arbo portaal

 • Hoe blijf je vitaal en fit bij het thuiswerken? april 2, 2020
  Waar moet je op letten als je ineens standaard iedere dag thuis aan het werk bent en je dagelijkse routine wegvalt? In plaats van je vertrouwde werkplek, werk je nu thuis aan de keukentafel en mis je het directe contact met je collega’s. Hoe zorg je dat je mentaal en fysiek fit blijft bij het […]
 • Zorg voor kwaliteit van persoonlijke beschermingsmiddelen (mondkapjes) maart 26, 2020
  In de markt worden nu verschillende mondkapjes gebruikt om te beschermen tegen COVID-19. Een mondkapje als persoonlijk beschermingsmiddel beschermt de drager tegen het risico dat van buitenaf komt (van buiten naar binnen). Een mondkapje (medisch gezichtsmasker) zorgt ervoor dat de drager niets overbrengt op een ander (van binnen naar buiten).
 • Nieuwe TNO-app monitort welbevinden werkend Nederland tijdens coronacrisis maart 26, 2020
  Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven tijdens de coronacrisis en wat zijn de effecten daarvan? Hoe organiseren we ons werk op dit moment? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Om deze vragen te beantwoorden lanceerde TNO deze week de app “How Am I”. Hiermee doet het instituut onderzoek naar de […]
 • 12 corona-gerelateerde vragen beantwoord voor arboprofessionals maart 24, 2020
  Het coronavirus (COVID-19) roept veel vragen op bij werkgevers en werknemers, maar ook bij arboprofessionals die hen hierbij ondersteunen. Op de website beroepsziekten.nl is een speciale kennisnieuwsbrief gedeeld met de meest gestelde vragen met het antwoord op een rijtje. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.
 • Vijf praktische tips om gezond thuis te werken maart 19, 2020
  Vanwege het coronavirus (COVID-19) moeten veel mensen tot 6 april 2020 zo veel mogelijk thuiswerken. Met deze vijf tips werk je zo gezond mogelijk thuis!
 • Rol bedrijfsarts bij ontwikkeling rookvrije organisatie maart 13, 2020
  Eind 2019 startte de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) met het Nationaal Preventie akkoord-project Rookvrije Organisatie. Een gezamenlijke strijd tegen roken en het eerste project binnen het Nationaal Preventieakkoord. Het doel: alle organisaties zijn rookvrij in 2040.
 • Uitstel van congres Gevaarlijke Stoffen in Emmen maart 11, 2020
  Het voor 19 maart geplande congres Gevaarlijke Stoffen in Emmen wordt uitgesteld vanwege het coronavirus.
 • Werknemers met ‘schildersziekte’ OPS kunnen beroep doen op financiële tegemoetkoming maart 2, 2020
  Werknemers die als gevolg van hun werk het Organo Psycho Syndroom (OPS), ook wel de ‘schildersziekte’, hebben opgelopen, kunnen vanaf 1 maart 2020 een aanvraag doen voor een eenmalige financiële tegemoetkoming. Gedetailleerde informatie over de regeling en het indienen van een aanvraag vind je op de website van het OPS-Loket.
 • Praat mee over betrekken van flexibele medewerkers op 23 maart februari 20, 2020
  Graag nodigen wij u uit voor een themamiddag over omgaan met flexibele medewerkers.
 • Aan de slag met initiatieven op het terrein van eerlijk werk februari 20, 2020
  Een van de uitgangspunten van het programma Eerlijk, Gezond en Veilig Werk is om eerlijk werk in branches en sectoren te stimuleren. In dat kader is er onderzoek gedaan naar de initiatieven die binnen branches en sectoren zijn genomen om bijvoorbeeld de cao-naleving te verbeteren en om oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden te voorkomen. Hier zijn […]