RSS Logistiek nieuws

 • Aldi vestigt definitief XXL-distributiecentrum in Deventer februari 14, 2020
  Het gonsde al weken van de geruchten, maar nu is het dan toch echt definitief: supermarktdiscounter Aldi verstigt zich in Deventer met een groot distributiecentrum. Gevolg is dat de dc’s in Groenlo (Achterhoek) en Ommen gaan sluiten.
 • Veiligheidskeuringen ook afgelopen jaar in de lift februari 14, 2020
  Ook afgelopen jaar is het aantal veiligheidskeuringen van onder andere heftrucks toegenomen. Gebruikers laten hun machines en hulpmiddelen meer en meer keuren door de leverancier op mogelijke veiligheidsrisico’s.
 • Vanderlande verhoogt productiviteit DC-personeel met Locus WMS februari 13, 2020
  Vanderlande is volgens eigen zeggen na een succesvol pilottraject overtuigd geraakt van de voordelen van het Locus Warehouse Management Systeem (WMS). Daarom kiest de organisatie (wereldwijd marktleider in bagageafhandeling en material handling sytemen voor zijn distributiecentrum in het Brabantse Erp voor dit WMS systeem.
 • Uitzendwerk is belangrijk, investeer dus in die uitzendkracht februari 13, 2020
  Uitzendwerk is nog altijd heel belangrijk om vanuit de WW aan het werk te raken. Maar flexwerk betekent ook werkonzekerheid. Uitzendbureaus en opdrachtgevers zouden meer moeten investeren in (laagopgeleide) uitzendkrachten. UWV en TNO komen met nieuw onderzoek.
 • Eqeep komt met software voor routeplanning last mile februari 13, 2020
  Het Nederlandse IT-bedrijf Eqeep gaat zijn kennis en expertise combineren met de cloud-oplossing Route Manager van Workwave. Door deze combinatie zijn bedrijven beter in staat om ook de last mile te automatiseren en te optimaliseren.
 • Zorglogistiek moet leefomgeving verbeteren februari 13, 2020
  Een nieuw consortium van bedrijven en instellingen heeft de handschoen opgepakt om de zorgsector naar een hoger logistiek niveau te tillen. Zorgprocessen moeten zich sterk verbeteren om de leefomgeving van zorgbehoevende burgers te verbeteren en de aangeboden zorg betaalbaar te houden.
 • AB Texel neemt Van Leendert over februari 13, 2020
  Logistiek dienstverlener AB Texel versterkt zijn netwerk in agri transport. AB Texel Group neemt per 1 maart 2020 de activiteiten op het gebied van agrarisch transport over van Van Leendert.
 • Matige groei containers drukt jaarcijfers Rotterdamse haven februari 13, 2020
  De haven van Rotterdam voelt de groeivertraging van de wereldhandel. De overslag in de haven van Rotterdam is vorig jaar een fractie hoger uitgekomen dan een jaar eerder. De lage groei komt mede door een tegenvallend tweede half jaar voor containertransport. Het Coronavirus zorgt voor sombere vooruitzichten voor 2020.
 • 2019 recordjaar voor XXL-distributiecentra in Nederland februari 12, 2020
  De ‘verdozing’ van Nederland zet zich in sneltrein vaart voort . Vorig jaar werden negentien nieuwe megadistributiecentra (elk meer dan 40.000 vierkante meter) geopend, een record. Deze ‘XXL-DC’s’ komen vooral op het conto van de e-commerce sector die meer en meer opslagcapaciteit nodig heeft om te kunnen voldoen aan het groeiend aantal online bestellingen en […]
 • Montapacking haalt lucht uit de verpakking met fashionpack februari 12, 2020
  Montapacking gaat lucht reduceren in zijn verpakkingen. De e-fulfilment onderneming omarmt voor zijn modeklanten de verpakkingsoplossing fashionpack van PostNL.