RSS FA rendement

 • Welke rol heeft de OR bij het opstellen, wijzigen en naleven van de RI&E? februari 14, 2020
  Onze ondernemingsraad wil graag meepraten over de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). Welke rol heeft de OR bij het opstellen, wijzigen en naleven van de RI&E, op basis van de wet?
 • Welke soorten ondernemingsraden zijn er? februari 6, 2020
  Wij zijn een organisatie met meerdere vestigingen. Uit welke soorten ondernemingsraden kunnen wij kiezen?
 • Extra dividend uitkeren vanwege fiscale plannen? januari 28, 2020
  Volgens de fiscale plannen wordt de heffing van box 2 de komende jaren verhoogd. Is het daarom verstandig om mijn bv (extra) dividend te laten uitkeren?
 • Wanneer kan ik een werknemer ontslaan wegens veelvuldig ziekteverzuim? januari 23, 2020
  Wanneer is er in de praktijk precies sprake van veelvuldig ziekteverzuim, wat een voorwaarde is voor ontslag wegens frequent verzuim op basis van ontslaggrond c?
 • Geldt een termijn voor het intrekken van een opdracht voor een oproepkracht? januari 23, 2020
  Ik heb een oproepkracht opgeroepen, maar zijn inzet blijkt toch niet nodig. Moet ik dit binnen een bepaalde tijd laten weten om kosten te voorkomen?
 • Bijtelling fiets van de zaak berekenen januari 22, 2020
  Met deze online rekentool berekent u wat de nettokosten van een fiets van de zaak zijn voor een werknemer. Door maximaal 5 velden in te vullen, heeft u direct een goed beeld van de kosten.
 • Fiets van de zaak januari 14, 2020
  Werkgevers die werknemers van een fiets van de zaak willen voorzien, hebben daar drie manieren voor: vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. U bent vrij in uw keuze tussen deze opties, eventuele afspraken uit de (collectieve) arbeidsovereenkomst daargelaten. Deze tool geeft u inzicht in de drie mogelijke manieren voor een fiets van de zaak aan […]
 • Overzicht gerichte vrijstellingen januari 13, 2020
  Voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen geldt een gerichte vrijstelling, waardoor er via aanwijzing als eindheffingsloon sprake is van onbelast loon zónder dat dit ten laste gaat van uw vrije ruimte. Deze tool geeft inzicht in de situaties waarin en voorwaarden waaronder zo’n gerichte vrijstelling geldt.
 • Wat is geen loon voor de WKR? januari 10, 2020
  Uw onderneming kan de werkkostenregeling alleen toepassen voor vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan werknemers die loon vormen. Met deze checklist kunt u nagaan of u te maken heeft met vergoedingen of verstrekkingen die niet als WKR-loon kwalificeren.
 • Addendum verlenging voor onbepaalde tijd januari 9, 2020
  Om de lage WW-premie te mogen toepassen, moeten werkgevers in de salarisadministratie bewijs bewaren dat de werknemer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft, die geen oproepovereenkomst is. Het is dus niet langer voldoende om een tijdelijk contract stilzwijgend te verlengen. Dit bewijs kan bestaan uit een papieren addendum, een bevestiging per e-mail of een digitale […]

RSS Nu economie

 • Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasector februari 17, 2020
  De bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland (pdf) die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.
  NU.nl
 • China stampt fabriek voor mondkapjes uit de grond februari 17, 2020
  Een fabriek voor mondmaskers wordt in de Chinese hoofdstad Peking in zes dagen tijd uit de grond gestampt, om tegemoet te komen aan de voortdurend hoge vraag door het coronavirus 2019-nCoV. Om zo snel mogelijk een nieuwe productiefaciliteit te creëren wordt een bestaand fabriekspand omgebouwd.
  Reuters
 • Japanse economie krimpt als gevolg van btw-verhoging februari 17, 2020
  De Japanse economie is in de laatste maanden van het afgelopen jaar flink gekrompen, doordat consumenten en bedrijven het mede door een btw-verhoging lieten afweten in de bestedingen. De vooruitzichten voor het land zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV in China ook niet florissant.
  Reuters
 • Duizenden passagiers door IT-storing gestrand op luchthaven Heathrow februari 17, 2020
  Op vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook op maandag kunnen reizigers nog hinder ondervinden van de storing.
  NU.nl
 • Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegd februari 17, 2020
  De bomenkap op het terrein in de buurt van Berlijn waar Tesla zijn eerste Europese fabriek wil bouwen, moet per direct worden gestaakt. Dat heeft een Duitse rechtbank zondag beslist in een zaak die was aangespannen door lokale milieuactivisten.
  NU.nl/Reuters
 • 'Accountants doen te weinig tegen hoge werkdruk en ongewenst gedrag' februari 17, 2020
  Accountantskantoren doen te weinig om de hoge werkdruk te verlagen en ongewenst gedrag onder werknemers aan te pakken, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van onderzoek van de Inspectie SZW.
  NU.nl
 • Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten meer dan één' februari 17, 2020
  Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
  NU.nl
 • 'Aantal studenten dat studiepauze neemt laatste tien jaar verdubbeld' februari 16, 2020
  Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie […]
  NU.nl
 • Honderden 'sjoemeldiesels' in Nederland moeten op termijn naar de garage februari 15, 2020
  Meer dan 700 sjoemeldiesels in Nederland van de automerken van Suzuki en Jeep moeten op termijn terug naar de garage vanwege de aanwezigheid van sjoemelsoftware. Dat bevestigt de RDW zaterdag na berichtgeving van BNR Nieuwsradio.
  NU.nl
 • Video | Windmolen in tuin Paleis Soestdijk? Dit bedrijf schetst een beeld februari 15, 2020
  In een reeks waarin NU.nl op zoek gaat naar unieke Nederlandse bedrijven, is ditmaal The Imagineers aan de beurt. Dit bedrijf verbeeldt digitaal zo realistisch mogelijk hoe aanpassingen in het landschap eruit zullen zien. Vaak gaat het hierbij om de visuele impact van energieprojecten, zoals zonnepanelen en windmolens.
  NU.nl

RSS Beleggers nieuws

 • Nederland haalt ruim 2,3 miljard op februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft 2,36 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van Financin maandag bekend.
 • Beursupdate: AEX noteert licht hoger februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteerden maandag richting het einde van de ochtendhandel hoger. De AEX index steeg 0,1 procent tot 630,06 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.
 • BMW kiest voor AkzoNobel februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)BMW heeft gekozen voor AkzoNobel als toeleverancier. Dit meldde Akzo maandag zonder financile details te geven.
 • Beursblik: ING verhoogt koersdoel Ordina februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor Ordina verhoogd van 2,20 naar 2,90 euro bij handhaving van het koopadvies.
 • Beursblik: KBC Securities verlaagt advies Retail Estates februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)KBC Securities heeft maandag het advies voor Retail Estates verlaagd van Accumuleren naar Houden, bij een ongewijzigd koersdoel van 84,00 euro.
 • Beursblik: ABN AMRO haalt Fagron van kooplijst februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO heeft het advies voor Fagron verlaagd van Kopen naar Houden, maar stelde het koersdoel opwaarts bij van 18,00 naar 21,00 euro. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Eric Wilmer.
 • Beursupdate: Amsterdamse beurs licht hoger geopend februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag licht hoger geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,2 procent hoger op 630,61 punten.
 • Beursblik: Kepler Cheuvreux haalt Fagron van kooplijst februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Kepler Cheuvreux heeft maandag het advies voor Fagron verlaagd van Kopen naar Houden en het aandeel ook van de favorietenlijst gehaald. Het koersdoel bleef onveranderd 23,00 euro.
 • Sports Unlimited Retail kiest voor Nedap februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Kledingretailer Sports Unlimited Retail, bekend van Perry en Aktiesport, heeft de Nedap !D Cloud-software geselecteerd voor de RFID-uitrol naar zijn 100 winkels in de Benelux. Dit maakte Nedap maandag voorbeurs bekend.
 • Alstom bevestigt gesprekken met Bombardier februari 17, 2020
  (ABM FN-Dow Jones)Alstom en Bombardier zijn in gesprek over de eventuele verkoop van Bombardier Transportation. Dit bevestigde het Franse bedrijf maandagochtend.

RSS Koers feed

 • AEX februari 17, 2020
  Laatste koers629,56Hoogste dagkoers (delayed)632,12Verschil+0,33Laagste dagkoers (delayed)629,33Verschil %+0,05%Hoogste jaarkoers (delayed)630,55Open630,56Laagste jaarkoers (delayed)528,68Slot/vorige handelsdag629,23Volume0Laatste notering11:58Volume vorige handelsdag0
 • UNILEVER februari 17, 2020
  Laatste koers55,240Hoogste dagkoers (delayed)55,390Verschil+0,390Laagste dagkoers (delayed)54,900Verschil %+0,71%Hoogste jaarkoers (delayed)57,770Open55,000Laagste jaarkoers (delayed)47,000Slot/vorige handelsdag54,850Volume801.049Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag3.176.822
 • Ahold Delhaize februari 17, 2020
  Laatste koers23,535Hoogste dagkoers (delayed)23,580Verschil+0,355Laagste dagkoers (delayed)23,135Verschil %+1,53%Hoogste jaarkoers (delayed)24,495Open23,200Laagste jaarkoers (delayed)19,360Slot/vorige handelsdag23,180Volume1.037.137Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag3.434.894
 • Royal Dutch Shell A februari 17, 2020
  Laatste koers23,400Hoogste dagkoers (delayed)23,555Verschil+0,120Laagste dagkoers (delayed)23,315Verschil %+0,52%Hoogste jaarkoers (delayed)29,395Open23,380Laagste jaarkoers (delayed)23,110Slot/vorige handelsdag23,280Volume1.867.390Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag8.207.178
 • ADYEN NV februari 17, 2020
  Laatste koers880,000Hoogste dagkoers (delayed)892,000Verschil-3,600Laagste dagkoers (delayed)879,200Verschil %-0,41%Hoogste jaarkoers (delayed)893,400Open884,400Laagste jaarkoers (delayed)562,800Slot/vorige handelsdag883,600Volume12.772Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag70.913
 • Aegon februari 17, 2020
  Laatste koers3,837Hoogste dagkoers (delayed)3,858Verschil+0,031Laagste dagkoers (delayed)3,820Verschil %+0,81%Hoogste jaarkoers (delayed)4,789Open3,833Laagste jaarkoers (delayed)3,370Slot/vorige handelsdag3,806Volume1.828.432Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag14.492.435
 • UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD februari 17, 2020
  Laatste koers127,700Hoogste dagkoers (delayed)129,450Verschil+0,750Laagste dagkoers (delayed)127,100Verschil %+0,59%Hoogste jaarkoers (delayed)157,150Open129,450Laagste jaarkoers (delayed)116,200Slot/vorige handelsdag126,950Volume155.072Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag707.479
 • KPN februari 17, 2020
  Laatste koers2,509Hoogste dagkoers (delayed)2,511Verschil+0,008Laagste dagkoers (delayed)2,496Verschil %+0,32%Hoogste jaarkoers (delayed)2,978Open2,507Laagste jaarkoers (delayed)2,444Slot/vorige handelsdag2,501Volume2.244.922Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag15.446.358
 • ASML februari 17, 2020
  Laatste koers292,000Hoogste dagkoers (delayed)294,400Verschil-0,950Laagste dagkoers (delayed)291,100Verschil %-0,32%Hoogste jaarkoers (delayed)294,100Open293,400Laagste jaarkoers (delayed)155,220Slot/vorige handelsdag292,950Volume191.728Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag942.165
 • Wolters Kluwer februari 17, 2020
  Laatste koers69,380Hoogste dagkoers (delayed)70,120Verschil-0,520Laagste dagkoers (delayed)69,380Verschil %-0,74%Hoogste jaarkoers (delayed)70,620Open69,820Laagste jaarkoers (delayed)54,960Slot/vorige handelsdag69,900Volume76.389Laatste notering11:43Volume vorige handelsdag570.012

RSS Financiu00eble desk

 • Welke heffing betaal ik als ondernemer over mijn vermogen? februari 9, 2020
  Over je opgebouwde vermogen betaal je belasting (vermogensrendementsheffing), maar hoe zit het met het ondernemersvermogen? Betaal je daar ook een heffing over?
 • Regels voor gebruik oproepkrachten februari 4, 2020
  Oproepkrachten zijn flexibele werknemers, maar ze hebben wel recht op het maken van uren. Ze zijn minder flexibel dan vaak gedacht wordt door werkgevers. Werkgevers moeten goed letten op de regels voor het gebruik van oproepkrachten.
 • Wat is de pensioenleeftijd in 2020? februari 4, 2020
  De leeftijd waarop je recht hebt op AOW wordt in stapjes verhoogd naar 67 jaar. De pensioenleeftijd in 2020 staat op 66 jaar en 4 maanden, maar hoe zit het met het door jezelf opgebouwde pensioen? Wat is de pensioenleeftijd voorspelling voor jouw eigen pensionering?
 • Wat is het minimumloon in 2020? februari 4, 2020
  Twee keer per jaar kan het minimumloon wijzigen, namelijk per 1 januari en per 1 juli. De bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Minder betalen aan werknemers mag niet. Wat is het minimumloon dit jaar? Hoe kun je het minimumloon van 2020 berekenen?
 • Nieuwe aftrekposten 2020 november 29, 2019
  Het jaar 2020 staat voor de deur. Een nieuw jaar brengt vaak ook fiscale veranderingen met zich mee, zo ook in 2020. Met welke nieuwe aftrekposten en veranderingen kun je rekening houden?
 • Kan ik kosten van vóór mijn onderneming opvoeren? november 29, 2019
  Je hebt plannen voor het starten van een onderneming, maar vooraf moet er wel het nodige gebeuren. Hier maak je dan ook kosten voor. Zijn jouw plannen bijvoorbeeld wel levensvatbaar? Dit kun je laten uitzoeken. Hoe ga je met deze aanloopkosten om en wat zijn de Belastingdienst vooraftrek regels?
 • Wat zijn de belastingregels voor zzp’ers? november 22, 2019
  Nog een paar weken en het is alweer 2020. Voor zzp’ers gaat er het nodige veranderen. Wat zijn de nieuwe Belastingdienst regels voor zzp'ers en aan welke belastingregels moet je je als zzp'er dus houden?
 • Financiering voor innovatieve start-ups november 21, 2019
  Je hebt een fantastisch en innovatief idee en je wilt dit verder onderzoeken en ontwikkelen. Het ontbreekt je alleen aan kapitaal om dit te doen. Welke financieringsmogelijkheden biedt de overheid jou als start-up? En zijn er subsidies om een nieuw bedrijf te beginnen?
 • Vanaf 2023 komt er een heffing voor vrachtwagens november 21, 2019
  Er komt per 2023 een heffing voor vrachtwagens voor het gebruiken van de openbare weg. Deze heffing wordt gebruikt voor het verlagen van de motorrijtuigenbelasting, maar de kosten zullen de baten overtreffen. Er komt dus een zwaardere financiële druk op transportbedrijven. Wat gaan transportbedrijven ervan merken?
 • Wat is arbeidskorting en wat betekent de verhoging voor mij? november 20, 2019
  De tarieven van de inkomstenbelasting gaan omlaag voor de hogere inkomens, terwijl de arbeidskorting verhoging kent. Maar dat zegt nog niet alles over het effect op jouw besteedbaar inkomen. Hoeveel stijgt de arbeidskorting en wat wordt de situatie in 2020?